Зернові культури
є одним із основних продуктів харчування людей, використовуються для виготовлення комбікормів сільськогосподарських тварин, тому зернопереробна промисловість є однією з провідних галузей промисловості в Україні. Підтримання оптимальної температури зерна під час зберігання, застосування мікропроцесорних індикаторів, регуляторів є однією з важливих умов збереження його якості та тривалого зберігання.
Якість
У процесі зберігання зерна необхідно підтримувати його параметри та якісні властивості, які визначає лабораторне обладнання для зернопереробної промисловості. Контроль за температурою зберігання має вирішальне значення. Оптимальна температура запобігає розмноженню патогенних мікроорганізмів, грибка, сприяє збереженню цілісності зернових культур
Безпека
У процесі зберігання зернових культур необхідно контролювати температуру зберігання та створювати оптимальні умови. Стабільна температура запобігає самозайманню зерна та забезпечує пожежну безпеку. Термостати та обігрівачі є одним із способів забезпечення температурного режиму
Інфрачервоні обігрівачі для зерна не несуть небезпеки для людей та промислового обладнання
Інфрачервоне випромінювання не змінює параметри зернових культур, зберігає у його складі всі вітаміни та біологічно активні речовини
Інфрачервоні обігрівачі працюють цілеспрямовано та не витрачають ресурс на нагрівання повітря. Таким чином знижуються питомі витрати на сушіння зерна